Škoda Polar bit će konkurent Dacii Duster

Škoda Yeti bio je vrlo uspješan model u postavi češkog proizvođača, a kompanija se sada sprema učiniti nešto novo kako bi poboljšala prodajne rezultate i povećala svoje prihode. Kako tvrde francuski mediji, Škoda već radi na razvoju rivala Dacii Dusteru, modela koji će biti kompaktniji, ali i jeftiniji od praktičog Dustera.

Automobil je već dobio ime – Polar – a moguće i novu platformu. Ako je vjerovati najnovijim navodima, kao osnova za novi kompaktni SUV mogao bi poslužiti Taigun koncept nedavno predstavljen na auto showu u Sao Paulu. Taigun, pak, izgleda kao crossover verzija VW Up!-a koji je poslužio kao inspiracija i modelima poput Seata Mii i Škode Citigo. Kako smo pisali na autoclick.hr, španjolski Seat također priprema jedan crossover koji bi se trebao pojaviti 2015. godine.

Ime Polar nedavno je zaštićeno, a budući da podsjeća na Yeti, više je nego očito kako se priprema još jedan SUV. Nažalost, to je jedina informacija koja je za sada dostupna, ali sigurni smo da ćemo u narednom razdoblju doznati još mnogo toga o nadolazećem modelu, službenim ili neslužbenim putem.

 

Pročitajte više