Toyota GT86: Nova jurilica na hrvatskim cestama



U ADRENALINSKOM okruženju Automotodroma Grobnik Toyota je pred petstotinjak gostiju predstavila svoj nakon duge pauze čistokrvni sportski model GT86 i time označila početak prodaje na hrvatskom tržištu.

Dugoiščekivani duhovni nasljednik legendarne Corolle AE86 predstavljen je u odabranogm društvu kultnih Toyotinih modela. Bila je to prilika da se posjetitelji upoznaju s najnovijim proizvodom nastalim u suradnji sa Subaruom, ali i da se osvjedoče u dugu povijest tvrtke preko modela kao što su MR2, Celica i dakako prije spomenuti od milja prozvani „Hachi“.

Hrvatski drift majstori

Grobničkom stazom projurili su i hrvatski drift majstori i ujedno obožavatelji Toyotinih klasika sa stražnjim pogonom. Naravno, uz atraktivne automobile idu i lijepe žene, a u ovom slučaju to su bile  GT86 hostese kojima se pridružila i posebna gošća iz Playboya  na photosession-u  organiziranom uz stari AE86 i  novi GT 86.

I na kraju vratimo se glavnom razlogu zbog kojeg je ovaj događaj i organiziran - Toyoti GT86. Za one manje upućene reći ćemo kako se radi o kompaktnom coupeu kojim se Toyota vratila sportskoj tradiciji. Karakterizira ga izrazita okretnost, kao posljedica uvijek dobrodošle kombinacije male mase i velike snage motora između čega se krije puno mukotrpnog inženjerskog posla. Koliko dobro funkcionira ova 35.000 eura vrijedna kombinacija nošena 200 KS snažnim boxer motorom moći ćete saznati uskoro i na našim stranicama...

Do tada uživajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte više