VATH V58

Mercedes SLK 55 AMG je vrlo brz automobil, no njegove performanse ne dopuštaju mu da se smjesti u sam vrh njemačke snagatorske elite. Na sreću, tvrtka VATH ga je uzela u svoje ruke, potpuno ga transformirala i nadjenula mu ime VATH V58.

5.5 litrenom V8 motoru ovog superautomobila koji je razvijao 360 KS i 510 Nm okretnog momenta kada je sišao s pokretne trake u tvornici, sada je povećana zapremnina na 5.8 litara i pridodan kompresor. Uz ostale preinake na samom motoru, remapirana je i ECU jedinica. Motor tako sada razvija ogromnih 565 KS i 770 Nm okretnog momenta. Sve će vas ove nadogradnje koštati nemalih 42.000 dolara, no to je prihvatljiva cijena za ono što se zauzvrat dobiva. Iako tuning kuća nije navela podatke o vremenu ubrzanja, spomenula je točku na kojoj V58 prestaje ubrzavati – 310 km/h.

Posebna sportska šasija omogućava vlasniku da sam odluči koliko želi ‘spustiti’ svoje vozilo (20 do 65 mm). Automobil koristi kočnice visokih performansi s rotorima od 378 mm na prednjoj osovini. VATH također nudi kao opciju vlastiti sustav za hlađenje goriva.

SLK-ova aerodinamika poboljšana je karbonskim aerodinamičkim paketom sastavljenim od prednjeg spojlera i stražnjeg difuzora s tri ‘peraje’.

Unutrašnjost V58 ostavlja prostora za personalizaciju, pa tako kupci mogu izabrati sportski upravljač dostupan u koži, drvu ili karbonu te razne posebno dizajnirane ukrase.

Pročitajte više