Video: Prvi Aventador s bi-turbo pogonom i 1200 KS

UNDERGROUND Racing iz Sjeverne Karoline je upravo predstavio svoj posljednji uradak. Bi-turbo Lamborghini Aventador čiji motor razvija snagu od preko 1200 KS. Radi se o prvom Aventadoru čiji je motor potpomognut s dvama turbopunjačima.

Razvoj ove izvedbe je, kažu Amerikanci, započeo odmah po lansiranju Aventadora. Tijekom rada su se navodno susreli s mnogim problemima. Naime, u Lamborghiniju su se "potrudili očuvati integritet svog proizvoda", pa je tuning ove vrste znatno otežan. Ipak u Undergroundu su uspjeli zaobići prepreke, no ne bez kompomisa. Konkretnije, ovakav tuning zahtijeva potpunu "rebuild" motora. Stoga će njihov paket dorada biti ne samo skup, već i vrlo škakljv po vlasnika Aventadora.

Demonstracijski je model ponudio vrhunske performanse. Naime, ovaj motor snage "preko 1200 KS u suradnji s dorađenim prijenosom ubrzava najnovijeg razjarenog bika do 96,54 km/h (60 m/h) za svega 2,2 sekunde, a to je definitivno vrhunski rezultat.

Konkretni tehnički detalji za sada ostaju tajnom, a kako se testiranje ovog automobila i dalje nastavlja uskoro možemo očekivati dodatne slike i video zapise.

Pročitajte više