Webber zaziva kišu

Mark Webber se nije ustručavao u kritiziranju novog formata Formule 1 nakon ‘dosadnog’ grand prix-a u Bahrainu prošlog vikenda. Naglasio je tako da je zbog zabrane dolijevanja goriva, što dovodi do toga da vozači samo jednom moraju u pit-stop, potpuno izostalo pretjecanje među 10 prvoplasiranih.

Stvari nije poboljšala niti izuzetno visoka temperature zbog koje su motori imali poteškoća pri najvećim brzinama, što su najviše osjetili Ferrari i Renault.

Red Bullov Mark Webber nije najbolje iskoristio otvaranje sezone, no australac jedva čeka povratak na stazu u svojoj domovini kako bi tamo preokrenuo stvari u svoju korist. Uz ogromnu potporu navijača u Melbourneovom Albert Parku, Webber računa i na vremenske prilike u borbi protiv svojih suparnika.

‘Staza u Bahrainu je inače dobra za utrkivanje, no nije se pokazala takvom prošlog vikenda, ipak, uz malo sreće, moglo bi nas čekati lijepo iznenađenje u Melbourneu. Znamo da je tamo vrijeme vrlo promjenjivo pa se puno stvari može preokrenuti u tren’, rekao je Webber, natuknuvši da bi mu kiša u Melbourneu dobro došla.

Kiša bi zaista mogla začiniti stvari na Velikoj Nagradi Australije no problemi bi mogli nastati ako vrijeme u nedjelju bude drastično drugačije od onog za subotnjih kvalifikacija. Naime, prema novim FIA-inim pravilima, bolidi koji su se kvalificirali u Q3 rundi morat će imati iste gume na početku nedjeljne utrke.

Pročitajte više