Abarth 595 je otrovna minijatura

 Foto: Abarth

ZA razliku od Fiata modeli iz Abartha privlače sve više pažnje. 
 
Dolaskom modela 124 stvari se pomiču na bolje, a u Abarthu nalaze vremena da srede stvari i oko malenog Fiata 500. S novom modelskom godinom automobil je dobio više snage, a obnovljena mehanika iz njega je stvorila čistokrvnog trkača. Vrijeme odrastanja šarmantni mališan je prošao dobivši novu prednjicu sa većim usisnicima, dok je straga ugrađen novi difuzor. 
 
 
U skladu sa trendovima su i svjetla, prednja sa Xenon tehnologijom i dnevnim LED-icama. Novi su i naplatci promjera 17 cola, sada 7% lakši i sa povećanom površinom za sustrujanje zraka. 
 
Iako minijaturan, model dolazi bogato opremljen. Interijer je presvučen alkantarom, a prednja armatura je obogaćena gotovo trkaćom pločom sa instrumentima. Infotainment sustav uključuje HD zaslon promjera do 7 inča, a Uconnect sustav ima integriran DAB radio, 480W snažan audio sustav i navigaciju. 
 
Pogonski 1.4 T-jet motor u slabijoj izvedbi razvija 145 KS i 206 Nm, a u snažnijoj 165 KS i 230 Nm. Beskompromisna Competizione izvedba razvija 180 KS i uhvati 100 km/h za 6,7 sekundi. U tom slučaju opcijski je dostupna špera, dok standardna oprema obuhvaća Koni FSD podvozje, Brembo kočnice i slične dodatke. 

Pročitajte više