ABS, grijanje sjedala, multimedija - sve to ima Lada Niva za šaku eura

Foto: AutoVAZ

NAKON mjeseci muke u AvtoVazu su našli način kako da vrate "modernu" opremu u svoje automobile. 

Svi se sjećamo kako je uvođenjem sankcija ruski proizvođač bio primoran povući određenu opremu iz svojih modela koji su se pritom i po pitanju Euro normi ispuha vratili u prošlost na razinu iz 1996. godine (Euro 2). Ipak, ruska tvrtka je preživjela, a Niva se pokazala najžilavijom. 

Robusni terenac spada u red najdugovječnijih modela na tržištu. Auto krajnje jednostavne arhitekture ima sve manje potencijalnih rivala, a sada je dobio i neke zanimljive adute. Modernija verzija s kraja milenija iz doba suradnje s GM-om, Niva Travel, još je prošle godine dobila klimu i grijanje sjedala, a od ove godine na popisu su i kamera za vožnju unazad, USB konekcija i multimedija sa sedam-inčnim zaslonom. 

>> FOTO Neuništiva Niva i nakon 45 godina u proizvodnji

Model je sada zajedno s originalnom Nivom dobio i ABS sustav, dok je pogonski motor, isti onaj 1.7 benzinac, sada kompatibilan s Euro 5 normom. Na popisu standardne opreme kod Nive Travel sada su i tempomat, putno računalo, pa i dvobojni alu naplatci. 

I sad ono najbolje. Startna cijena za Nivu Legend je 927.500 rubalja ili 9500 eura. Niva Travel je skuplja i stoji 1.215.500 rubalja ili oko 12.500 eura. Zvuči povoljno, ali radi se o osjetnom rastu cijena u novoj modelskoj godini.  

Pročitajte više