Alfa potvrdila dolazak velike limuzine

ALFA Romeo je najavio planove za proizvodnju nove limuzine s pogonom na stražnje kotače i sprijeda smještenim motorom.

Riječ je o automobilu koji će u ponudi zamijeniti modela 166 i koji je čini se dobio prednost pred luksuznim SUV modelom koji se dugo najavljivao. Ova bi limuzina trebala potegnuti Alfu prema tzv. "blizu-premium" segmentu kojega danas čine ili tek formiraju Volkswagen, Volvo i sl.

Nova će limuzina najvjerojatnije dijeliti platformu i dio motorizacije sa sljedećom generacijom Chryslera 300C, odnosno ipak se neće temeljiti na platformi Maseratijevog Quattroportea. Osnovu motorizacije bi trebali činiti V6 motori, a na tržištu bi se trebala pojaviti tijekom 2014.

Automobil bi mogao nositi oznaku 6C, no vjerojatnije kako će nositi "pravo" ime, a navodno je u igri naziv Montreal. Nasljednica modela 159, Giulia, je dodatno odgođena za 12 mjeseci te bi se na tržištu trebala pojaviti početkom 2014, a prije toga bi trebao stići kompaktni SUV te model 4C, manji sportski automobil sa središnje smještenim motorom.

Riječ je dakle o pravoj modelskoj ofenzivi s kojom se Alfa namjerava nametnuti novim kupcima i novim tržištima. U Fiatu namjeravaju rast ponude popratiti većom kvalitetom proizvoda, boljim marketingom i drugim sličnim unaprjeđenjima cjelokupnog nastupa branda na tržištu.

Pročitajte više