Alfa Romeo 4C: Ljepotica upoznaje Ameriku

 Foto: Alfa Romeo

JEDAN od vjerojatno najljepših sportskih modela u novu modelsku godinu na američkom tržištu ulazi s nekoliko manjih osvježenja. 
 
Dovoljno da priliku iskoristimo kako bi uživali u galeriji fotografija Alfinog dvosjeda u pohodu na SAD. A za one kojima je svaka novost bitna recimo da je kod ovog modela ona najvažnija ugradnja Akrapovićevog ispušnog sustava. Jedina estetska novost su detalji od karbona čime se naglašava karoserija izrađena u istom maniru, od kompozita i djelomično aluminija. 
 
I u kabini je najljepšu Alfu moguće opremiti karbonskom dekoracijom, kao i dodatno ju oplemeniti dvobojnim kožnim tapecirungom. Alpine audio sustav sa boljim zvučnicima postao je dio standardne opreme, kao i unaprijeđeni alarmni sustav, 
 
Prije cijene još jednom ćemo ponoviti kako Alfu 4C, odnosno njene stražnje kotače, pokreće 1.75-litreni turbo benzinac sa 240 KS i 350 Nm. 100 km/h postiže za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina 258 km/h. Nešto kraći od četiri metra, ovaj Alfin sportaš teži svega 895 kg i nudi puno više od vizualnog užitka. 
 
Alfa Romeo 4C na američkom tržištu stoji 55.900 USD, dok je za roadster izdanje potrebno izdvojiti dodatnih deset tisuća. Model se na hrvatskom tržištu nudi po cijeni od 497.800 kn bez brojnih mogućih doplata. 
 

Pročitajte više