Alfa Romeo Giulia: Najljepša limuzina godine u objektivu

Foto: Alfa Romeo

NAKON vjerojatno najdulje premijere u povijesti Alfa Romeo Giulia je ugledala svjetlo dana u punom sastavu praćena bogatom video i foto galerijom. 
 
U prijevodu to znači da je model dostupan za narudžbu na određenim europskim tržištima, a ponudu čini pet motora i tri razine opreme. Kao što je najavljeno ponuda starta 2.2 turbodizelašem Multijet II generacije sa tlakom ubrizgavanja od 2000 bara. Dostupan je u dvije izvedbe snage (150 i 180 KS), a koje se nude u kombinaciji šest-stupanjskog ručnog ili osam-stupanjskog automatskog mjenjača.
 
U prvom slučaju ubrzanje do 100 km/h traje 8,4 sekundi (8,2 s sa AT8), a maksimalna brzina je 220 km/h, dok snažniji dizelaš iste stvari rješava za 7,2 sekundi (7,1 s za AT8) uz 230 km/h maksimalca. Prosječna potrošnja je 4,2 l/100 km. 
 
 
Na mjestu top izvedbe je beskompromisni 2.9 V6 BiTurbo V6 sa 510 KS i 600 Nm. 3,9 sekundi za sprint do 100 km/h i 307 km/h okviri su kojima vlada Qudrofoglio Verde izvedba i ujedno najsnažnija cestovna Alfa u povijesti. 
 
Vrhunske performanse osim stražnjeg pogona osigurava idealan raspored masa, ali i napredno Alfa Link podvozje te najdirektnije upravljanje u klasi. Točka na i je primjena naprednih materijala posljedica čega je minimizirana masa vozila. Primjera radi, izvedba sa 180 KS teži svega 1.374 kilograma. 
 
 

Pasivna i aktivna sigurnost osigurana je naprednim sustavima. Dovoljno je reći da se QV izvedba sa 100 km/h ukopa nakon samo 32 m, dok je standardnim izvedbama dovoljno 38,5 m.

 Vratimo li se na QV verziju vrijedi spomenuti Torque Vectoring sustav optimalne raspodjele momenta između pogonskih kotača te aktivni prednji spojler koji će optimizirati downforce pri višim brzinama. Potonji funkcionira poput flapsa osiguravajući bolji kontakt s podlogom pri višim brzinama.

A kad je dizajn u pitanju slika govori više od riječi.Uživajte, a mi ćemo završiti rečenicom kako je vrhunska tehnologija konačno dobila i svoju ljepšu i nadasve emocionalniju stranu.

 

 

Pročitajte više