Alfa Romeo priprema novi Stelvio. Imat će oko 1000 KS

Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo ne odustaje od planova elektrifikacije game. 

Novi Stelvio će biti prvi model koji će dobiti Quadrifoglio izvedbu i uvesti ju u električno doba. Potvrdio je to osobno prvi čovjek marke Jean-Philippe Imparato, ustvrdivši kako je već i prototip vrlo blizu granice od 1000 KS. 

Ogromne snage punjenja

Stellantisova STLA Large platforma dopušta implementaciju 800-voltne tehnologije, a što u prijevodu znači i velike snage punjenja, navodno do 270 kW. To će omogućiti ugradnju veće baterije s jedne, ali i snažnog pogona s druge strane.

Imparato kao gornju granicu spominje 1000 KS, a što daje dovoljno razloga da elektrifikaciji ovog itekako vozački orijentiranog SUV-a prođe bezbolnije. Dodajmo i doseg s jednim punjenjem koji je postavljen na preko 700 km.

Kupci će odlučiti koliko snage žele

S tisuću konja snažnim pogonom lakše će se podnijeti i izostanak odgovarajuće zvučne kulise, a li i potencijalno veća masa. Govoreći za AutoExpress, on kaže da trenutni razvojni automobil već ima 955 KS (702 kW), ali da tim ne staje na tome. "To je trenutna brojka... Ako možemo doseći 1.000 KS, tada ćemo to učiniti, ali nisam apsolutno siguran da je to prvi prioritet tvrtke ili kupaca", kaže.

Recimo i kako bi novi Stelvio premijeru trebao imati idućeg ljeta, a šuška se kako će uz električnu dobiti i benzinsku izvedbu.

Pročitajte više