Alfa sprema GTA izvedbu modela 8C

ALFA Romeo bi uskoro tržištu trebao ponuditi limitiranu seriju 8C Competizione GTA, s kojom će biti obilježena stota godišnjica djelovanja ovog proizvođača. Službena se premijera očekuje u lipnju sljedeće godine.

Sukladno činjenici obilježavanja stotog rođendana, Alfa 8C Competizione će biti proizvedena upravo u 100 primjerka, a još uvijek nije jasno hoće li se GTA izvedba pojaviti i u Spyder verziji. Inače, radit će se o najekstremnijem modelu u Alfinoj povijesti, koji će istovremeno predstavljati svojevrsnog duhovnog nasljednika modelu Giulia Sprint GTA iz 1965. Točnije ovaj bi model trebao svoje mjesto pronaći između beskompromisnog sportaša i cestovne jurilice.

Što se samog izgleda tiče, naravno da će Alfa zadržati većinu linija standardnog modela, a razliku će činiti tek pojedini dodatni aero dijelovi, kao i mogući dvobojni eksterijer. Zahvaljujući povećanoj upotrebi lakših materijala i siromašnijoj unutrašnjosti masa GTA izvedbe će biti oko 150 kg manja od standardne verzije. Drugim riječima, GTA će težiti oko 1.450 kg.

4,7-litreni V8 motor snage 450 KS će, uz ostale preinake, najvjerojatnije biti osnažen na oko 500 KS, što bi trebalo osigurati ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde i najveću brzinu od oko 320 km/h. Rast performansi će popratiti čvršći ovjes i snažnije kočnice (opcijski carbon ceramic diskovi).

Cijena? Oko 230.000 Eura.

Pročitajte više