Alfin Spider japanskih korijena

PRIJE nekoliko dana smo izvijestili kako će Fiat, odnosno Alfa Romeo s Mazdom raditi na razvoju novog coupea, odnosno kako će se Talijani poslužiti znanjima Japanaca i sljedećom generacijom Mazde MX-5 kako bi tržištu ponudili novi manji roadster.

Alfin bi automobil trebao biti tzv. duhovni nasljednik Duetto Spidera iz 1966, kojega i danas većina pamti po "uloz"“ u Diplomcu s Dustinom Hoffmanom. Kako bi novi Spider trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu, a recimo i kako bi se na tržištu trebao pojaviti za koju godinu. Proizvodnja bi trebala započeti 2015.

Zahvaljujući Mazdi novi će se Spider temeljiti na novom podvozju s pogonom na stražnje kotače. Iako bi se oba modela trebala proizvoditi u Mazdinoj tvornici u Hiroshimi motorizacija, vanjština i interijer će biti u potpunosti različiti.

Šasija ovih automobila bi trebala biti vrlo lagana, pa bi Spider trebao težiti manje od 1.000 kg. Motor će biti smješten sprijeda, no pomaknut maksimalno prema sredini kako bi se osigurao što bolji raspored masa.

Zahvaljujući relativno maloj masi za pokretanje ovog modela neće biti potreban veliki motor, pa se očekuje kako će ulaznu izvedbu pokretati 1,4-litreni 4-cilindrični turbo snage između 140 i 180 KS. Svakako je moguća i snažnija izvedba s 1,75-litrenim turbo motorom snage oko 240 KS.

Cjenovno bi se Alfin e primjerak trebao smjestiti iznad MX-5, a kupcima će navodno na izbor biti ponuđene verzije s platnenim i tvrdim sklopivim krovom.

Pročitajte više