AlpinCamper je avanturistički Opel spreman za kampiranje

Foto: Opel

OSNOVA je Vivaro, svestrani model namijenjen poduzetnicima. 

Prerade kombija u kampere nisu rijetkost, čak ni u kućnoj radinosti. Porastom popularnosti ovakvog oblika provođenja višednevnih avantura, pa i dugotrajnih godišnjih odmora, u Opelu su se priključili trendu i ponudili svoj prijedlog. 

Točnije, u pitanju su dvije izvedbe, Vivaro 2 i Vivaro 4, a broj u imenu označava za koliko su putnika namijenjeni. Kao što samo ime govori, kamper je nastao u suradnji s tvrtkom Alpincamper, a kod izvedbe za četiri osobe, uz dodatna dva sjedala, uključuje i dodatni šator. 

Kad se stigne na odredište, stražnji kraj Vivara postaje ležaj za dvoje mjera 1.95 x 1.2 metra, dok više komfora osigurava mogućnost podizanja krova. Vivaro 4 dolazi s mini kuhinjom opremljenom tankovima čiste i otpadne vode. Tu je i kuhalo te mini hladnjak, a kod Vivaro 4 izvedbe ležaj je postavljen na gornjoj razini.  

Vozila imaju dodatnu toplinsku izolaciju, a oprema uključuje dodatnu bateriju, digitalni radio i uobičajene kamperske sustave. Na popisu opcija su dodaci poput solarnih panela, ali i podizanja podvozja s ugradnjom terenskih guma. Cijena nije još obznanjena.

Pročitajte više