Američka vlada traži od stanovnika da ne trpaju benzin u plastične vrećice

Foto: Reddit

NIJE šala, u Americi je zavladala panika zbog mogućnosti nestašice goriva, a to je dio stanovnika nagnalo na radikalne poteze.

Čim zavlada krizna situacija ili bar najava iste, veći dio stanovništva pohrli u nabavku osnovnih potrepština i goriva, a Ameri tu nisu izuzetak. Naprotiv, oni su spremni poduzeti krajnja rješenja. A u zadnjoj krizi izazvanoj "ransomware" napadima došlo je do obustave isporuke goriva putem naftovoda Colonial Pipeline. Stoga su mnogi vozači na istočnoj obali i jugu SAD-a pohrlili na benzinske. Pritom su posegnuli za najbržim rješenjima, pa su tako gorivo točili u otvorene kante, pa i plastične vrećice. 

Zaustavljanje rada naftovoda koji je odgovoran za 45% opskrbe istoka SAD-a gorivom dovodi do ogromnog poremećaja, pa na koncu ne čudi ovakva navala na benzinske crpke. Na Redditu je već objavljen cijeli niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači toče gorivo u vrećice, bačve, pa i kante za smeće. 

 

Ministar prometa Pete Buttigieg je pozvao na razum i smirenost: "Naravno, razumijemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću s privremenim prekidima u opskrbi, ali gomilanje stvari ne poboljšava stvari. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne smije stavljati u bilo što osim u vozilo izravno ili u odobreni spremnik, a to, naravno, ostaje istina bez obzira na sve što se događa."

 

Pročitajte više