AMG razvija novi V12

MERCEDES slavi 45. rođendan AMG-a i u sklopu obilježavanja ove godišnjice objavljeno je nekoliko detalja o budućnosti ovog "kućnog tunera". Riječ je o strategiji pod nazivom AMG Performance 50 kao svojevrsnoj najavi što u AMG-u planiraju u narednih 5 godina.

Prije svega vrijedi spomenuti kako će u skoroj budućnosti AMG predstaviti nekoliko novih modela koji su najavljeni i na priloženoj fotografiji. Objava nije išla u detalje, no znamo kako se među njima nalazi novi A45 AMG kao i nekoliko izvedbi temeljenih na sljedećoj generaciji S klase.

Važnu ulogu u budućnosti će imati i pogon na sva četiri kotača, koji će se ugrađivati i u ne-SUV modele, počevši upravo s A45 AMG koji bi na tržište trebao stići već početkom iduće godine. Nadalje, tu je i najava razvoja novog Mercedesovog V12 motora koji će biti povjeren upravo AMG-u. Mercedes za sada nije objavio nikakve konkretne detalje o njemu, no možemo očekivati manji obujam, ali i veću snagu i moment.

Također, u narednom će periodu u AMG-u pokušati dodatno unaprijediti odnos s kupcima koji će imati i mogućnost razgledavanja pogona i sl.

Pročitajte više