Arrinera Hussarya juri 340 km/h

Poljska kompanija Arrinera Automotive objavila je prve fotografije serijske izvedbe svog novog Hussarya superautomobila. Inače nepoznata tvrtka našla se svojedobno u centru pozornosti kada je koncept koji je najavljivao ovaj automobil proglašen kopijom, no kompanija je izdala priopćenje u kojem je uvjeravala kako će serijska izvedba imati drugačiji dizajn. To se i dogodilo te je dizajner Pavlo Burkatskyy stvorio uistinu atraktivno i funkcionalno vozilo.

###

Hussarya koristi GM-ov 6.2-litreni V8 motor koji razvija 650 KS i 818 Nm okretnog momenta, a uparen je sa stražnjom osovinom putem automatiziranog ručnog mjenjača s komandama na upravljaču. Jurilica može ubrzati do 100 km/h za 3.2 sekunde i postići krajnju brzinu od 340 km/h. Stazu od 402m prelazi za 11 sekundi.

Arrinera je za šasiju koristila čelik velike čvrstoće, dok su za panele karoserije korišteni kompozitni materijali. Kupci se mogu odlučiti i za varijantu opremljenu dijelovima od Kevlara i ugljičnih vlakana, a dostupni su im i trkaći paket te komplet za noćnu vožnju. Bit će proizvedeno oko 100 primjeraka godišnje, a prodavat će se po cijeni većoj od 160.000 dolara.

Pročitajte više