Aston Martin: DB11 je tek početak!

 Foto: Aston Martin

OSNAŽEN suradnjom sa Mercedesom najpopularniji britanski proizvođač sportskih automobila okreće novu stranicu u povijesti. 
 
Dolazi doba velikih promjena u Gaydonu. Aston Martin se diže iz letargije i već u Ženevu dovodi prvi novi model. Kao što se očekivalo ime mu je DB11, a ubrzo će ga slijediti potpuno novi Vantage i Vanquish.  Iako su detalji nepoznati Automotive News javlja kako bi novi modeli na tržište trebali stići prije 2018. godine. Čitanjem između redova može se zaključiti kako će DB11 biti okosnica novog dizajna, ali i da će se pojedini modeli vizualno značajnije razlikovati. 
 
Kad je pak u pitanju mehanika i tu su vijesti dobre. Barem tako daje nasluti službeni video u kojem se najavljuje novi 5.2 V12 biturbo motor. Iza impresivne zvučne kulise navodno se krije bar 600 KS.

Realno je očekivati i manji V8, i to direktno iz Mercedesa (AMG) koji će Astonu pomoći i u osmišljavanju interijera. Tu prije svega mislimo na opremu u vidu infotainment sustava i radarski navođenih sigurnosnih elemenata. Sam dizajn će ipak ostati Astonov. 
 
Osim što će DB11 zamijeniti DB9, Aston planira uz nove Vantage i Vanquisha ponuditi i jedan SUV model temeljen na konceptu DBX, kao i reinkarnirati legendarnu Lagondu. 
 
 

Pročitajte više