Aston Martin planira rivala Teslinom Roadsteru

 Foto: Tesla, Aston Martin

ASTON Martin je trenutno u modelskoj ofenzivi, a sada najavljuje i rivala Teslinom Roadsteru koji još nije stigao na ceste.
 
Nismo trebali dugo čekati da se na Muskov mamac uhvate velike ribe. Jedna od njih je Aston Martin i njegov šef Andy Palmer kojem elektrifikacija nije strana. Aston je tako najavio po jedan novi model svakih 12 mjeseci, ali i postavio rok na 2025. godinu kada će svi modeli u gami biti dostupni u elektrificiranoj izvedbi. 
 
U toj ofenzivi Aston Martin planira lansirati i izravnog rivala Teslinom Roadsteru, piše AutoExpress. Palmer je na pitanje planiraju li električni model koji je manji, brži i skuplji od Vantagea odgovorio: "Moguće je. Postoji nekoliko izazova u razvoju električnog modela, a jedan oko kojeg se svi fokusiraju su baterije - sustav upravljanja i kemija koja je uključena."
 
 
Palmer pritom misli kako je Aston u prednosti u odnosu na proizvođače velikoserijskih automobila, posebno zbog iskustva i znanja u području aerodinamike, prijenosa snage i redukcije masa. Dodatno, krene li Aston u razvoj zasigurno će koristiti modificiranu aluminijsku platformu modela DB11 i Vantage, čime će dodatno biti smanjeni troškovi. 
 
I na kraju, Palmer je bio vrlo konkretan u pogledu hibrida: "Nećemo nuditi plug-in hibride, ne vidim njihov smisao."
 

Pročitajte više