Aston Martin: Prvih 30.000

NAKON što je serijski Aston Martin V8 vantage uspješno apsolvirao zahtjevnu utrku izdržljivosti 24 sata Nurburgringa, na još teže muke automobil su postavili njegovi tvorci. 30 zaposlenika tvrtke krenulo je na 30-dnevnu vožnju s ciljem da prijeđu put dug 30.000 milja i stignu na vrijeme u London na otvaranje britanskog autosalona. 

Dan i noć Astonovi su vjerni zaposlenici gutali kilometre njemačkog asfalta. "Težak" posao vožnje u novitetu Aston Martina okončan je proslavon na britanskom auto-salonu gdje je "maratonac" izložen na središnjem prostoru Aston Marin-ovog štanda.

Prva u nizu "akcija" kojima se Aston Martin priprema za obilježavanje velikog jubileja uspješno je okončana. Naime, najpoznatija engleska sportska marka uskoro će proizvesti svoj 30.000-ti automobil, što je izuzetan uspjeh za proizvođača ovog kalibra koji je još prije nekoliko godina bio na rubu ponora. U prvih 87 godina, dakle do 2001. godine, Aston Martin je proizveo ukupno 20.000 automobila, da bi u narednih pet godina proizveo još 10.000 - jasan znak oporavka i popularnosti engleskog branda u svijetu.

M.N.

Pročitajte više