Aston Martin u borbi protiv preprodavača

 Foto: Aston Martin

ŠEF Aston Martina je jasno poručio kako će na svaki pokušaj preprodaje njihovog najekstremnijeg bolida rezolutno reagirati. 
 
Naravno, u pitanju je Valkyrie, poznat i kao AM-RB 001. Automobil je to koji donosi sve najbolje iz Aston Martina i Red Bull racinga, ali i vjerojatno najbolje što cjelokupna autoindustrija može dati u domeni cestovnih trkača. 
 
Zbog izuzetnog interesa za automobil u Astonu su otvorili listu narudžbi. Kako se radi o limitiranoj nakladi jasno je kako će ovaj Aston biti itekako tražena roba. Tu se za cijenu neće pitati, a to bi u prijevodu značilo potencijalno veliku zaradu za svakog kojim ima rezervaciju za automobil. 
 
Osim ako ga uhvate ljudi u crnom iz Aston Martina. U tom slučaju će trenutno biti izbrisan s liste narudžbi, ali će mu i trajno biti zabranjen pristup u slučaju ponude nekih novih specijalnih modela. Upravo je to na društvenim mrežama rekao i čelni čovjek Aston Martina Andy Palmer.
 
 
Podsjetimo, Aston Martin će proizvesti svega 150 primjeraka od čega će njih 25 biti u trkaćoj izvedbi. Hibridni pogon uključuje Cosworthov 6.5 V12 atmosferski dragulj i elektromotor, a ukupna snaga će prelaziti 1.100 KS. Cijena je veća od 3 milijuna eura. 

Pročitajte više