Aston Martin Vanquish S Red Arrows: Kad najbolji postane još bolji

Foto: Aston Martin
 
ASTON Martin nastavlja sa specijalnim izvedbama inspiriranim britanskom zrakoplovnom tradicijom, a ova je doista posebna. 
 
Već je sasvim dovoljna činjenica kako se radi o Vanquishu S, posljednjem Mohikancu iz Aston Martina s klasičnim draguljem strojogradnje, ali i top modelom iz postave Gaydona. Pokreće ga atmosferski 5.9 V12 sa okruglih 600 KS. Za dostojan oproštaj letvica je visoko podignuta: preko 320 km/h i 3,5 sekunde za sprint do 100 km/h. Pitanje je kako će se u budućnosti AMG-ovi motori ovdje snaći i što će reći brojna Astonova klijentela. 
 
Do tada im se nudi ova specijalna izvedba dostupna u svega devet primjeraka. Upravo je toliko zrakoplova u akrobatskoj grupi Red Arrows britanskog RAF-a. Unikatna nijansa crvene boje odlično mu stoji, kao i niz karbonskih detalja inspiriranih trenažnim zrakoplovom. 

Iznutra pravo iznenađenje, vojna zelena boja je dominantna, a amblem specijalne serije ponosno je ušiven u sjedala. Standardna oprema uključuje trkaće kacige i odjela, ali i putne torbe i jaknu. Kako bi budući vlasnik i u komforu dnevnog boravka mogao gledati u svog miljenika Aston je odlučio svakog vlasnika počastiti modelom automobila u mjerilu 1:18. 
 
Aston Martin će proizvesti ukupno deset primjeraka ovog automobila. Devet, svaki s potpisom pilota iz akrobatske grupe, ide u prodaju, a deseti će biti poklonjen RAF-ovoj zakladi za pomoć obiteljima bivših zaposlenika. 
 
Podsjetimo, Aston Martin je prošle godine predstavio specijalnu Spitfire 80 seriju modela V12 Vantage S o kojoj više možete saznati ovdje

Pročitajte više