Aston temeljito obnavlja ponudu

VODSTVO Aston Martina je odlučilo ne razvijati nove modele kao zamjenu za trenutni DB9 i Vantage, već temeljito doraditi sadašnje generacije. Razlog za odabir jeftinijeg rješenja leži u recentnoj financijskoj krizi, pa će kupci spomenutih modela od 2013/14, kada se očekuje dolazak "novih" modela, u jednu ruku dobiti samo prepakirane modele.

Promjene bi trebale zahvatiti podvozje, ovjes i prostorni okvir koji će dijelom biti izrađeni od kompozitnih materijala, a isto vrijedi i za novu karoseriju. Glavni naglasak pri unaprjeđivanju konstrukcije će biti na smanjivanju mase ovih modela, a cilj je spustiti masu za oko 10% u odnosu na sadašnje modele.

Dizajn će biti moderniziran, a presudni bi utjecaj trebao izvršiti One-77. Slično vrijedi i za interijer. Dimenzije automobila ne bi trebale biti mijenjanje, a i motorizacija će također ostati ista.  Drugim riječima, radit će se o istim V8 i V12 motorima, no uz određene modifikacije koje bi trebale povećati snagu i smanjiti potrošnju, odnosno štetne emisije.

Pročitajte više