Audi A3 clubsport quattro koncept juri 310 km/h

Audi je upravo predstavio novi A3 clubsport quattro koncept koji će svoju svečanu premijeru imati na skorašnjem skupu GTI fanova u Wortherseeju. 'Hardcore' jurilica bazirana je na S3 limuzini, a umjesto 2.0-litrenim, 4-cilindričnim TFSI motorom od 300 KS, opremljena je 2.5-litrenom, 5-cilindričnom TFSI jedinicom iz RS Q3 modela koja u spomenutom crossoveru razvija 310 KS, no koja je ovdje 'nabrijana' na impresivnih 525 KS i 600 Nm okretnog momenta.

###

Vozilo teži 1.527 kg i potrebno mu je samo 3.6 sekundi za postizanje brzine od 100 km/h, a sposobno je za razvijanje krajnje brzine od 310 km/h. Impresivne brojke omogućene su ugradnjom većeg turbopunjača i novog međuhladnjaka. Agregat je uparen s quattro pogonom na sve kotače putem 7-brzinskog S tronic mjenjača s 'launch control' funkcijom.

Koncept je dobio i sportski ovjes kojim je podvozje spušteno za 10mm te 21-inčne kotače presvučene gumama dimenzija 275/25 R21, kao i moćne kočnice u kombinaciji ugljičnih vlakana i keramike. Automobil je obojan Magentic plavom bojom, a pridodan je i body kit koji uključuje prednje i bočne pragove sačinjene od plastike pojačane ugljičnim vlaknima te stražnji difuzor. Tu su još i dvostruke ispušne cijevi i Matrix LED svjetla. Za sada ne postoje planovi o serijskoj proizvodnji no ovo je možda znak da će se 2.5-litrena TFSI jedinica naći ispod 'haube' nadolazećeg RS3 modela.

Pročitajte više