Audi A4 Allroad krenuo u prodaju

 Foto: Audi

PRESTIŽNO izdanje Audija A4 stiglo je u prodaju na europsko tržište, i to po početnoj cijeni od 44.750 EUR. U Hrvatsku model stiže početkom lipnja, a cijene još nisu definirane. 

Protuvrijednost je to za koju Audi nudi A4 u Allroad quattro izvedbi s početnim 2.0 TDI motorom sada snažnim 120 kW/163 KS. Nažalost, spomenuti će tek u ponudu stići početkom ljeta, kao i jedini benzinac,  2.0 TFSI sa 185 kW/252 KS. 

Kupcima je stoga na raspolaganju 3.0 TDI dizelaš dostupan u dvije izvedbe snage, sa 160 kW/218 KS, odnosno 200 kW/272 KS. Slabiji ima cijenu od 49.750 EUR, a snažniji 54.400 EUR. Svi modeli sukladno aspiracijama izvedbe serijski dolaze sa unaprijeđenim quattro pogonom, kao i sedam-stupanjskim S-tronic automatskim mjenjačem. Epilog je nešto niža potrošnja goriva uz zadržavanje visokih standarda dinamičkih karakteristika. 

Sukladno očekivanjima serijska oprema je više no izdašna, kako po pitanju sigurnosti, tako i kada govorimo o komforu. 

Usporedi li se sa karavanskom izvedbom A4 Avant, Allroad ima dodatnih 34 mm razmaka između podnice i podloge.

Znak raspoznavanja svestrane Allroad izvedbe ostaju i plastična proširenja blatobrana, srebrni stražnji difuzor i krovni nosači, a sada i nešto dinamičnija forma prednjice sa redefiniranom Singleframe maskom. 

Pročitajte više