Audi će udvostručiti broj RS modela

 Foto: Audi

AMG je trenutno najveći brand po broju modela u tzv. Performance segmentu, a opasno mu se približava Audi i njegov RS. 
 
Nekadašnji šef Lamborghinija, a sada prvi čovjek Audi Sport odjela, Stephan Winkelmann za britanski AutoCar potvrdio je kako će RS gama u idućih godinu i pol biti udvostručena. Prevedeno to znači još barem sedam novih modela. Tako možemo očekivati RS izvedbe modela A1, A4 i novog Q5, a vrlo vjerojatno Audi Sport će na cestu pustiti i novu zvijer u ponudi R8 sa 2,9-litrenim twin-turbo motorom.
 
 
"Ima toga još što će doći. Imamo jednu kompaniju, jedno ime i jednu marku. Ali ostajemo ekskluzivni", rekao je Winkelmann za britanski medij. Pritom je rekao kako je svjestan nezaustavljivog rasta AMG-a, ali i kako će RS ići drugim putem. Nije objasnio što pod tim misli, a mnogi već misle kako se radi o implementaciji hibridnih tehnologija. Prodajni rezultati govore kako će AMG doseći godišnju nakladu od 80.000 primjeraka, dok će Audi s lanca pustiti najviše 20.000 RS-ova. 
 
Kako god, trenutni Audi Sport puleni R8, RS3, RS Q3,TT RS (coupe i cabrio), RS6 i RS7 uskoro će dobiti jednako zanimljivo društvo. Podsjetimo, dolaskom Winkelmanna Quattro, RS, Audi Exclusive i Audi Sport su spojeni u jednu organizaciju. 
 

Pročitajte više