Audi E-Tron ima što drugi nemaju: Pogledajte interijer električnog Audija

Foto: Audi

VIRTUALNI retrovizori izgledaju odlično, ali pitanje je gdje će uopće biti legalni.

Gotovo tri godine Audi najavljuje E-tron, revolucionarni električni crossover koji će ove godine stići na ceste. A tada će na nos Tesli nabijati brojne moderne tehnologije, od moćnog električnog pogona nošenog baterijama kapaciteta 95 kWh pa sve do naprednih sigurnosnih sustava.

U Audiju idu toliko daleko da će pokušati i ukloniti staro dobro rješenje pa klasična zrcala zamijeniti kompleksnijim virtualnim retrovizorima u sklopu kojeg su dodatni zasloni u uglovima vrata. Radi se o OLED zaslonima dijagonale 7 inča, a bit će prilagodljivi kroz tri moda rada (parking, skretanje i vožnja autocestom). Moći će se i dodatno zumirati po potrebi.

Zanimljivo i atraktivno, ali realno i nepotrebno. No ipak, ovakve stvari danas su in, pa ne treba čuditi ako ovaj sustav dobiju i klasično pogonjeni modeli iz gornjeg doma počevši od A6, pa sve do Q8.

Podsjetimo, E-Tron pokreću dva elektromotora ukupne snage 265 kW, kratkotrajno i do 300 kW. Za 6 sekundi je na 100 km/h, maksimalac je oko 200 km/h, a doseg barem 400 km. Debi će se dogoditi ove godine, a prve isporuke modela koji će se proizvoditi u Belgiji odgođene su za početak sljedeće godine. I da, start je na oko 80.000 eura.

 

Pročitajte više