Audi i Mercedes najavili električne novitete, evo što znamo

Foto: Audi, Mercedes

MERCEDES će sutra objelodaniti potpuno električni EQC, a dva tjedna kasnije na scenu dolazi Audi e-tron.

Nakon posljednjeg najavnog videa u kojem nam je otkrio siluetu vozila, Mercedes nas uvodi u dan kad će u Stockholmu premijerno predstaviti svoj prvi potpuno električni model, dugo iščekivani EQC. I ne samo to, ovaj atraktivni model premium predznaka ujedno otvara novo poglavlje u povijesti kompanije predstavljanjem potpuno nove EQ serije.

Kad je EQC u pitanju, poznate tehnikalije obuhvaćaju 70 kWh kapaciteta baterija, do 500 km autonomije, 200 KW maksimalne snage i sprint do 100 km/h u 6 sekundi. Spomenute vrijednosti su dobar orijentir, no to su tek suhoparne vrijednosti koje treba okititi Mercedesovim poznatim vrijednostima. A to znači vrhunski osjećaj u vožnji, bogata oprema i natprosječna kvaliteta izrade.

Nažalost, EQC neće tako skoro na ceste. U svakom slučaju ne prije iduće godine. Svjetsku premijeru moći ćete pratiti ovdje.

Iako je Mercedes prije spomenutim novitetom uspio donekle pokvariti raspoloženje u Audiju, ostaje činjenica kako je Audi e-Tron prvi električni SUV marke, ali i za tržište spreman prije EQC-a. Štoviše, proizvodnja je već krenula, a premijera će biti 17. ovog mjeseca, i to u San Franciscu.

Interijer smo već imali prilike upoznati, a poznate su i tehničke karakteristike. U maksimumu daje 265 kW/360 KS i 561 Nm. Tu je i funkcija boosta, kratkotrajnog preopterećenja u kojem daje preko 400 KS. 400 km autonomije prema WLTP-u, 95 kWh baterije i sprint do 100 km/h su mogućnosti prvog električnog SUV-a iz Audija.

Pročitajte više