Audi ima novog trkača i spreman je za tron

Foto: Audi

AUDI SPORT je opet iznenadio i lansirao četvrti model u samo četiri godine.

A pritom znajte da se redom radilo o ozbiljnim sportašima koji su prokrstarili svim renomiranim stazama, od Bathursta i Daytone do Nürburgring, Sepanga i Spa. A tamo je Audi R8 LMS ostavio strašne rezultate. Godine 2015. stigao je prvo od iste loze, a potom su dolazili RS 3 LMS TCR, R8 LMS GT4 i konačno njegova evolucija, GT3 predstavljen upravo u Parizu.

Novo izdanje znači dalje optimiziranu aerodinamiku, poboljšano hlađenje, ali i pouzdanost elemenata transmisije. Produljen je i servisni interval automobila po pitanju spojke i mjenjača, a moguće je i većinu nadogradnji odraditi na postojećim automobilima. Sve u svemu, to za trkačke timove znači daljnje smanjenje troškova i olakšano održavanje.

Unutar Audijeva Space Framea je 5.2 V10 opremljen restriktorima snage, pa se isporučuje s maksimumom do 435 kW/585 KS. Nadalje, prazan teži 1.225 kg, a za sigurno zaustavljanje brinu se diskovi promjera 380 mm sprijeda i 355 mm straga.

Prve isporuke kreću već kroz mjesec dana. Cijena je 398.000 eura bez davanja, dok je cijena kita nadogradnji za postojeće bolide 28.000 eura. Homologacija za FIA (GT3) utrke dolazi početkom iduće godine.

Pročitajte više