Audi najavio RS4

NA ovogodišnjem ženevskom auto salonu Audi će nakon četiri godine izbivanja predstaviti novi RS4 Avant.

Radi se o performance izvedbi karavanskog A4 koja će se od standardne verzije razlikovati kako dizajnom tako i mnogim tehničkim preinakama, a posebice snažnim motorom. Koliko je za sada poznato karavanski Avant će biti jedina dostupna verzija iz RS linije.

U skladu s Audijevom filozofijom uređivanja performance modela i RS4 Avant je suzdržanog stila. Dolazi s novom maskom motora, većim otvorima za zrak i novim branicima sprijeda, te spojlerom, parom ispušnih cijevi straga. Tu su LED svjetla, 19 colni naplatci s 265/35 mm gumama i sl. U unutrašnjosti  se nalazi nova sportska sjedala, ukrasi od aluminija i ugljičnih vlakana i naravno sportski upravljač.

Najvažniju promjenu svakako čini ugradnja 4,2-litrenog V8 motora snage 450 KS (30-ak KS više od prethodnika), te najvećeg okretnog momenta od 430 Nm. Ovaj je motor uparen sa S tronic mjenjačem s dvije spojke i quattro pogonom na sva četiri kotača. RS4 Avant bi do 100 km/h trebao ubrzavati za 4,7 sekundi i dostizati najveću brzinu od 280 km/h u Performance paketu. Standardna izvedba će biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Kako bi se automobil bolje nosio s povećanom snagom i momentom unaprijeđeni su ovjes i kočnice, kao i upravljački sustav. Cijena je zasad nepoznata.

Pročitajte više