Audi nastavlja razvijati svoj autonomni RS7

Audi je prošle godine premijerno objavio svoj konceptni RS7 sa integriranim sustavom autonomne vožnje te je radna verzija ovog Piloted Drive Concepta bila radno zvana Boby. Nije nam jasno od kud to šaljivo ime, ali znamo da je na stazama dostizao preko 200 km/h bez vozača. Na cesti je priča drugačija i brzina varira oko 60 km/h. 
Iz Audija su objavili da su Bobya malo unaprijedili, pa je tako smršavio 400 kila i promjenio ime u Robby. Tako je Robby odvozio stazu Sonoma u Kaliforniji, i to sasvim sam, a duga je oko 4 km te ima 12 zavoja, a istu je svladao za dvije minute. Ispod poklopca je i dalje 4.0 litreni V8 biturbo motor koji razvija sasvim skromnih 560 KS te razvija najveći okretni moment od 700 Nm.
Nije tajna da autonomni sustav pilotiranja vozila u Audiju žele komercijalizirati i na ostala vozila, pa je tako najava implementacije istog u novi A8 sasvim očekivana.
No, valja razlučiti da postoji racionalna razlika a time i realna očekivanja mogućnosti sustava na trkaćoj stazi u odnosu na standardnu prometnu cestu.

Pročitajte više