FOTO Ovaj popravak koštao je 20.000 eura

Foto: Reddit

Rivian R1T nije povoljno vozilo, ali kako se ispostavilo, troškovi popravka s kojima se vlasnici suočavaju kad oštete svoj električni pickup mogu biti ekstremni. U objavi na Redditu korisnik tortito podijelio je iskustvo s oštećenim R1T koji je prošao kroz popravke u ovlaštenom servisu, suočivši se s računom koji iznosi čak 21.149,16 dolara, odnosno nešto manje od 20.000 eura.

Taj iznos dovoljan je za kupnju potpuno novog Nissan Versa SR modela u najvišoj klasi, a gotovo je četvrtina cijene R1T kamioneta u punoj opremi (prije popusta za Dan planeta Zemlje).

Prema onome što kaže vlasnik, koji je podijelio fotografije oštećenog R1T kamioneta na Reddit threadu, udario ga je kamion dok je bio parkiran i zadao mu vidljiva oštećenja na lijevoj stražnjoj strani električnog vozila. LED svjetlo bilo je slomljeno, dok je karoserija pretrpjela značajna udubljenja i deformacije. Fotografija popravljenog R1T kamioneta također je podijeljena. Sad opet izgleda kao nov.

Hit by semi trailer while parked. $21K for Rivian certified fix.
byu/tortito inRivian

Skupi troškovi rada

Vlasnik je također podijelio sliku konačnog računa za popravak, koja uključuje stavke koje su činile tu ogromnu svotu. Samo jedan dio koštao je 4.580,95 dolara. Ono što nam je privuklo pažnju bili su troškovi rada, koji su varirali. Rad na karoseriji i završna obrada koštali su 120 dolara po satu, dok je strukturalni popravak koštao 165 dolara po satu.

Mehanički radovi bili su najskuplji, 195 dolara po satu, iako je radionica na njima radila samo jedan sat. Ukupno je više od polovice računa za popravak otišlo na troškove rada.

Ovo nije prvi put da smo vidjeli skupe račune za popravke na električnim vozilima, piše Carbuzz. Ford Mustang Mach-E prethodno je imao račun za popravak od 28.000 dolara prije nekoliko godina, dok su skupi troškovi popravaka na Teslama doveli do rasprava između proizvođača automobila i osiguravajućih društava o popravcima ili otpisivanju električnih vozila.

Pročitajte više