FOTO Lancia Ypsilon stigla u prodaju, evo koliko stoji u Italiji

Foto: Lancia

NAJATRAKTIVNIJI mali kompakt je konačno stigao u prodaju, a poznate su i cijene. 

Nakon dugo vremena svjedočimo povratku originalnih automobila koje ćemo moći prepoznati i s veće udaljenosti. Dakako, osmislila ih je ruka talijanskih majstora dizajna dok su se za mehaniku pobrinuli u Stellantisu. 

Ponuda uključuje hibridni i električni pogon, a svaki se nudi u tri razine opremljenosti. Uz Edizione Cassina sad je stigla bazna izvedba te najluksuzniji LX koji se može podičiti ekskluzivnim stilom izvana i vrlo bogatom opremom iznutra.

Poznatu motorizaciju čini 1.2 trocilindraš u formi blagog hibrida. Daje 100 KS, a Ypsilon potjera sve do 190 km/h uz ubrzanje do 100 km/h za 9.3 sekunde. Opremljen je šest-stupanjskim e-DCT mjenjačem. Električnu opciju čini kombinacija elektromotora snažnog 156 KS i baterije kapaciteta 51 kWh. Ovdje govorimo o 403 km dosega, ali i o mogućnosti punjenja za 100 km dosega u 10 minuta. 

Prve isporuke očekuju se u lipnju, a početna cijena na talijanskom tržištu je 24.900 eura za hibridnu opciju, odnosno 34.900 eura za električnu opciju. Tu je i opcija kupovine na rate: hibrid uz učešće od 6710 eura i mjesečni obrok od 150 eura, a električni Ypsilon uz učešće od 9619 eura i istu mjesečnu ratu na rok od 36 mjeseci.

Talijani mogu ostvariti i do 5000 eura bonusa ako se odluče za električnu opciju i pritom odbace svoj aktualni automobil s normom Euro 4. 

Pročitajte više