Audi odgađa električnu limuzinu, A8 ostaje u prodaji

Foto: Audi

ELEKTRIFIKACIJA na europskom tržištu ne ide prema očekivanjima, a najnoviji dokaz dolazi iz Audija. 

Audi je tako odlučio odgoditi premijeru nove krstarice najavljene još 2021. godine konceptom Grandsphere. Stoga će A8 ostati u ponudi i dalje, i to prije svega zbog značajnih tržišnih rezultata. Podsjetimo, električni je nasljednik 'osmice' najavljen za 2024. godinu, a sada je njegovo lansiranje odgođeno za 2027. godinu. 

Četvrta generacija Audija A8 koja je predstavljena 2017. godine će tako vrlo vjerojatno proći kroz još jedan redizajn. Audijev glasnogovornik je za Auto Motor und Sport potvrdio kako ne planiraju zaustaviti proizvodnju A8 naglašavajući odličnu prodaju u Kini. Publikacija potvrđuje kako trenutno u Audiju razmatraju opseg i termin facelifta svog najprestižnijeg modela. 

Podsjetimo, A8 se u Kini nudi i u posebno uspješnoj A8 L verziji produljenoj na 5422 mm. Ponuda je bogata, a u budućnosti će biti dodatno proširena daljnjim mogućnostima personalizacije. O europskom i američkom tržištu se zasad ne govori. 

Ovim će BMW i Mercedes ostati jedini njemački predstavnici s prestižnim električnim krstaricama u obliku modela i7 i EQS. U Audijevoj gami električni vrh trenutno predstavljaju E-Tron GT te novi A6 E-Tron, koji se iščekuje. Audi A8 u Hrvatskoj kreće od oko 125.000 eura.

Pročitajte više