Audi osvježio A5

AUDI je predstavio facelift modela A5 koji uključuje dorade vanjskog i unutrašnjeg dizajna, nove motore, modifikacije ovjesa i sl, a sve u cilju povećavanja vizualnog dojma, te ekonomičnosti i dinamičnosti samog automobila.

Svi motori u ponudi će standardno biti opremljeni izravnim ubrizgavanjem, prednabijanjem, kao i stop-start sustavom te regenerativnim kočenjem. Ukupno gledajući, kod nekih je modela emisija CO2 smanjena za 22%, a potrošnja goriva je u prosjeku niža 11%. Zvuči nestvarno, no ovaj sportaš u kombinaciji s najslabijim, ali još uvijek vrlo moćnim dizelašem troši prosječno 4,7 l/100 km.

Ukratko, ponudu motora će činiti tri benzinska TFSI (1.8/175 KS, 2.0/215 KS i 3.0 V6/275 KS), te tri dizelska motora (2.0/180 KS, 3.0 V6/205 KS; 3.0 V6/250 KS). Promjene ovjesa uključuju razne dorade koje bi trebale automobil učiniti udobnijim i preciznijim kada je riječ o upravljanju, a u istom smjeru idu i promjene na elektromehaničkom servo upravljaču.

Među estetskim izmjenama ponajviše se ističu odvažnija svjetla s LED uzorkom koji se danas može naći na modelima A1, A6 i A8. Izmijenjena su i stražnja svjetla, a tu su i novi prednji i stražnji branik te dorađena maska motora. Standardni dio opreme bi trebali biti 17 colni aluminijski naplatci. Slično je izmijenjen i interijer s manjim doradama upravljača, instrumentne ploče te središnjeg stupa.

Predstavljanje automobila se očekuje na frankfurtskom auto salonu, a dolazak na tržište je zakazano netom nakon salona.

Pročitajte više