Audi potvrdio tri modela

U globalnoj ekspanziji SUV automobila, Audi je odlučio ući u trku sa svojim rivalima te je službeno potvrdio plan plasiranja na tržište svojih aduta. Tako je objavljeno da će model Q1 biti dostupan od 2016., električni Q6 od 2018. te novi Q8 od 2019 godine.

Zadnji, najluksuzniji model u nizu - novi Q8 zapravo će biti izvedenica Q7 coupe, gotovo na preslikani način kako je BMW svoju X6-icu izveo iz modela X5.

Mišljenja su podvojena, za jedne je to sportski smjer atraktivnih i agresivnijih linija, za druge je to smanjenje volumena i spoj nespojivog. 

Bez obzira što mislili o dizajnerskim rješenjima činjenica je da je ovo automobil koji teži dvije tone, baziran je na pogonu od modela Q7 te će s vremenom vjerovatno biti ponuđen čitav niz varijacija na temu motora, od RS ekstrema do hibridnih verzija.

Ako znamo da je plan plasiranja ovog modela na tržište predviđen za 2019. godinu iluzorno je pričati o projekciji cijene, no bazni Q7 koji daje pogon modelu Q8 sa 3.0 TDI motorom drži cijenu od 60.000 EUR-a, što znači da novi Q8 sa cijenom jedino može rasti.

Pročitajte više