Audi predstavlja crossover bolide od 400 KS kampanjom iz Hrvatske!

Foto: Audi

KOMPAKTNI crossoveri iz Audija dobili su super atraktivna izdanja.

U Audiju ne gube vrijeme, ali i jasno pokazuju koliko su njegovi modeli tehnološki srodni. Tako paralelno predstavljaju dva RS modela, RS Q3 i RSQ3 Sportback. I odmah dobra vijest – ovdje nema dizelaša, već je ipak počasno mjesto dobio 2.5 TSI petcilindraš. A to znači 400 KS i 480 Nm u kompletu sa sedam-stupanjskim S tronic mjenjačem i quattro pogonom.

A ono što buduće vlasnike najviše veseli - oba modela izgledaju odlično. Agresivno skrojeni odbojnici, ogromni usisi i naplaci promjera do 21 inča jasno pokazuju zrelost ovih automobila. Prevedeno, privlačni su iz svakog kuta, s jasno istaknutom ikonografijom najjače (i najskuplje) izvedbe. Oni smjeliji, spremni da zabiju gas do poda, mogu računati s 4,5 sekundi za sprint do 100 km/h, ali i opcijski maksimalac od čak 280 km/h.

Audi tu naglašava i sportsko podvozje s 10 mm niže postavljenom podnicom, što bi trebalo omogućiti bolju voznu dinamiku. Jače su i kočnice, s diskovima promjera do 380 mm sprijeda i 310 mm straga. A u tom slučaju govorimo o keramici i monoblock aluminijskim čeljustima. No to su već opcije koje ne ulaze u standardnu ponudu, baš kao ni RS sportski ovjes.

A ako vas zanima kako doći do ovakvog auta, nemamo odgovor. Znamo samo da ćete ih od listopada moći pronaći u salonima, i to po cijeni od 63.500 eura za RS Q3, odnosno 65.000 eura za Sportback izvedbu. Naravno, u Njemačkoj, ali zato za utjehu pogledajte u nastavku video većinom snimljen na hrvatskoj obali.

Pročitajte više