Audi Q2 i Q6 u petogodišnjem planu

NAKON što je već ranije potvrđeno kako će se Audijevoj Q obitelji koju trenutno čine Q3, Q5 i Q7 uskoro prodružiti i Q4, sada stižu informacije i kako bi se do 2016. na tržištu trebali naći i Q2 te Q6.  Audi će proširiti ponudu svojih SUV/crossover modela s tri sportski nastrojena 4x4 vozila.

Razlog za ovakav potez se dakako krije u interesu tržišta i želji Audija da zadovolji ponudu i osigura rast prodaje. Naime, insajder iz Audija kaže kako bi potražnja za ovakvom vrstom vozila u narednom razdoblju i dalje trebala rasti te kako Audi u cijeloj priči želi uzeti svoj dio kolača.

Audi Q2 kao konkurencija Minijevom Countrymanu

Q2 će biti najmanji od novih SUV/crossovera koje Audi namjerava lansirati u narednih pet godina. Temeljit će se na skorašnjoj 4x4 verziji platforme modela A1, od kojega će preuzeti i veći dio motorizacije.

Veličinom će model biti sličan Nissanovom Jukeu. Namijenjen uglavnom mlađoj populaciji Q2 će biti vozilo naglašenog dizajna, a u ponudi će se smjestiti ispod Q3, koji uskoro stiže na tržišta.

Audi Q6 kontra BMW-a X6

I u slučaju modela Q6, Audi će opet slijediti BMW-ovu formulu uspjeha. Naime, BMW-ov veliki hit u vidu modela X6 svakako nije ostao nezapažen među najljućom konkurencijom, pa se tako i Audi i Mercedes spremaju na proizvodnju izravnog konkurenta.

Zahvaljujući MLB platformi, aluminijskoj konstrukciji te elementima od ugljičnih vlakna i kompozitne plastike Q6 će se navodno moći pohvaliti relativno malom masom, dok će mu motorizacija uglavnom biti prenijeta iz Q5, dakako uz stanovite dorade.

Pročitajte više