Audi R10 odobren za proizvodnju?

Iako u posljednje vrijeme nije bilo puno govora o Audijevom potencijalnom superautomobilu inspiriranom Le Mans utrkama, čini se kako je projekt dobio zeleno svjetlo za proizvodnju. Naime, kako tvrde pojedini izvori, vrhunski će model dobiti naziv R10 te će biti opremljen monokoknom šasijom od ugljičnih vlakana. Automobil bi trebao biti veći od R8 modela, a navodno će ga krasiti trkaći dizajn inspriran slavnim prvenstvom utrka izdržljivosti.

###

Isprva se predviđalo kako će model koristiti dizelski motor poput prvaka Le Mansa R18 e-trona, no najnoviji izvještaji daju naslutiti kako će ga pogoniti 6.0-litreni bi-turbo V10 motor od 850 KS opremljen tehnologijom deaktivacije cilindara koja će omogućiti rad sa samo 6 cilindara kada nisu potrebne vrhunske performanse. Postoje naznake i o hibridnoj varijanti koja bi također mogla koristiti spomenuti V10 agregat, ali i elektromotor uz koji će razvijati čak 1000 KS.

Novi R10 navodno će krenuti u proizvodnju 2016. godine, a prodavat će se u ograničenom broju primjeraka. Iako to nije službeno potvrđeno, automobil bi mogao koštati koliko i ultra skupi Porsche 918 Spyder.

Pročitajte više