Aurora i FighteR su zadnje što ćete vidjeti od aktualnog Golfa

Foto: Volkswagen

U VOLKSWAGENU je sve spremno za dolazak prinova, osme generacije Golfa, ali i ID.3 električnog kompakta, no to ne znači da se aktualni model neće dostojno oprostiti.

Stoga je Volkswagen na 38. GTI okupljanje poslao dva izaslanika. Radi se o dva koncepta za čiju su izvedbu zaslužni Volkswagenovi praktikanti.

Prvom je ime Aurora, tj. Golf GTI Aurora, a Nardo siva vanjština obogaćena je ručno obojenim detaljima. Studija je sada dvosjed, a automobil dobiva zaslon s dodatnim aplikacijama za telemetriju. Nju pak možete pratiti putem aplikacije na mobilnom telefonu, baš kao i 3.500 W snažnim audiosustavom. Poseban dodatak je hologramski modul u prtljažniku. Kontrole su vrlo intuitivne, kažu u Volkswagenu, ali sama namjena nije jasna iz viđenog.

Ispod poklopca je isti 2.0 TSI u kombinaciji sedam-stupanjskog mjenjača. Daje čak 380 KS, 90 KS više od Golfa GTI TCR.

Drugi model je karavanska izvedba, Golf Variant R 4Motion FighteR, a s 400 KS predstavlja najviše što se danas može ponuditi iz ovog motora. Proširen 3 cm i sa stroboskopskim svjetlima, ovaj automobil ima sve preduvjete da postane safety car na Sachsenringu, gdje će na koncu završiti. I da, na krovu ima kameru koja pokriva svih 360 stupnjeva.

Pročitajte više