Video AutoClick (5): Testirali smo novi VW up!

U PETOM nastavku donosimo test najnovijeg i ujedno najmanjeg modela u Volkswagenovoj ponudi, te najavljujemo novu sezonu WTCC-a.

Iako najmanji, up! je jednako zanimljiv kao i njegova starija braća. Dijelom i zanimljiviji jer donosi brojne novine priremane u posljednjih nekoliko godina, koliko je trajala metamorfoza od koncepta (2007) do proizvodnog primjerka. Atraktivan gradski automobilčić nudi rekordnu prostranost kabine, a benzinski trocilindraš osigurat će solidna manevarska svojstva, prvenstveno u gradu, a potom i na otvorenom. Konkretan u svakom detalju, bilo mehaničkom, estetskom ili samo uporabnom up! dostojno nosi značku iz Wolfsburga i staje uz bok većim modelima u gami.

10. ožujka počela je nova sezona WTCC natjecanja utrkom u Monzi. Za one koji ne znaju o čemu je riječ najjednostavnije je reći da se radi o natjecanju tuniranih cestovnih automobila pod okriljem FIA-e. Prošlogodišnja sezona obilježena je apsolutnom dominacijom Chevroletove momčadi. Cijela sezona išla je na ruku Robu Huffu koji je doživio svoju renesansu te je nizao gotovo redovito rezultate od prvog do trećeg mjesta. Chevrolet je od prvog do zadnjeg dana ostao netaknut na tronu kao vodeća momčad.

2012. najavljuje neke naznake da bi moglo biti nekih promjena. Tako Seat daje neke naznake da bi se vratio momčadski u utrku, STR tuneri su potvrdili da ostaju uz privatne Seat momčadi, Ford je tu, a Honda je objavila da sigurno ulazi sa svojim Civicom kroz zadnje tri utrke. Autoclick će redovito izvještavati o ovom natjecanju, pa koncem travnja i tijekom svibnja donosimo reportaže sa utrka u Austriji, Slovačkoj i Mađarskoj koje ujedno planiramo i posjetiti.

Pročitajte više