Autoclick (8): Dizelski Aveo na testu

NA početku našeg serijala predstavili smo vam novi Chevroletov gradski uzdanik Aveo. Danas vam predstavljamo isti model, ali u hatchback verziji sa pet vrata. Naravno, tu je i reportaža s WTCC natjecanja.

Kako ne bi sve bilo samo različito samo u veličini, Aveo je pokretan dizelašem koji dolazi sa integriranom start and stop tehnologijom. Epilog je izražena štedljivost koju potvrđuje i testni prosjek od 5 l/100 km/l. Nemjerljivo bolji od prethodne generacije, novi model se nameće brojnim kvalitetama, pa tako i cijenom koja starta od 60.000 kn.

WTCC report

Iza nas su dvije vrlo interesantne runde WTCC natjecanja, Hungaroring i Salzburgring. Svaka od ove dvije, odnosno četiri utrke, ima svoju određenu težinu. Na Hungaroringu je bilo sve po očekivanju.

Prva utrka pripada Chevroletu, dok u drugoj utrci lokalni vozač Mitcheliz odnosi pobjedu i cijelu publiku koja je i došla zbog njega, dovodi u delirij. Salzburgring je možda bio najuzbudljiviji wtcc ikad. Ono što je nama ipak puno napetije jest da smo sa Huffom, s kojim smo kroz vrijeme razvili prijateljski odnos, dogovorili napraviti na njegov zahtjev jednu video reportažu o njegovom jednom danu na utrci. Materijal smo snimali na dan utrke na stazi u Hungaroringu, bez glumaca, bez mogućnosti ponavljanja scena, bez mogućnosti pripreme, bez scenarija. Zaključak? Recite vi nama nakon što pogledate video.

Pročitajte više