B klasa u AMG izdanju?

TIJEKOM sljedeće godine na tržištu bi se trebala pojaviti nova generacija B klase, Mercedesovog kompaktnog i u trenutnoj generaciji ne baš toliko uspješnog modela. U želji da se stvari s nasljednikom radikalno izmjene, Mercedes planira novu i prvenstveno atraktivniju B klasu ponuditi u nekoliko karoserijskih izvedbi, od kojih bi jedna bila coupe.

Baš taj coupe će, prema posljednjim saznanjima, poslužiti kao podloga za razvoj prvog AMG-ovog kompaktnog modela. Naime, Mercedes pomalo zaostaje za konkurencijom koja se već otprije bacila na taj segment. Tako bi, primjerice, upravo automobili poput Audijevog S3 predstavljali glavnog konkurenta novoj B klasi AMG.

Što se performansi tiče za sada je o tome još uvijek prerano govoriti, no gotovo je sigurno kako će ovaj automobil pokretati 4-cilindrični turbobenzinski motor. Ostala uobičajena poboljšanja kočničkog sustava, ovjesa i sl. će svakako dodatno doprinijeti voznim karakteristikama, no za njihovu ćemo se ocjenu još uvijek morati strpjeti. Barem dvije godine.

Pročitajte više