Bentley je svoj najatraktivniji model predstavio snimkama iz Hrvatske

Foto: Bentley

BENTLEY je i pod kapom velikog koncerna zadržao osobnost i beskompromisan pristup koji uključuje najviši stupanj profinjenosti i vrhunski luksuz, ali i najljepše prirodne ljepote Hrvatske.

Bentley predstavlja novi Continental GT, obnovljeno izdanje svog najpopularnijeg modela s posebnom posvetom varijanti bez krova. Upravo je kabriolet netom predstavljen, a njegovu promociju prate kadrovi snimljeni na autokompanijama omiljenim lokacijama - hrvatskoj obali. Ne i na službenim stranicama gdje ipak dominiraju kadrovi s druge strane Jadrana. 

I dok gledate fascinantne snimke automobila i prirode koje ga okružuje znajte da je za ulazak u potpuni doživljaj i prepuštanje jednom od najvećih užitaka kao što je vožnja u kabrioletu u Bentleyju potrebno točno 19 sekundi. Toliko traje spuštanje krova i micanje još jedne prepreke do melodije koju daje 6.0 W12 motor.

A on daje 635 KS i 900 Nm, što znači da se u kombinaciji osam-stupanjskog mjenjača s dvije spojke može nositi s nemalom masom krstarice koja iznosi čak 2414 kg. Štoviše, na 100 km/h je za 3,8 sekundi i vozi do 333 km/h, a pritom mu brzina i ubrzanja nisu imperativ.

Ovdje je čar u komforu i uglađenosti vožnje te osjećaju moći koji vas ispunjava dok uživate zavaljeni u sjedalo. A ono se podešava u 20 smjerova, dok se u predjelu vrata za vaše zdravlje brine struja toplog zraka. Grije se i kolo upravljača, ali i odmorišta za ruke, pa užitak nužno ne treba nestati za hladnijeg vremena. I konačno, moderna vremena ovdje počinju i završavaju digitalnim kokpitom, koji će vozač moći individualizirati prema svom ukusu. Kao i vjerojatno sve na ovom automobilu.

Pročitajte više