Bentley Mulsanne Speed građen je za brzinu

Bentley je svojoj postavi ultra luksuznih modela pridružio i najnoviji Mulsanne Speed, automobil dizajniran kako bi pružio 'najbrže ultra-luksuzno vozačko iskustvo na svijetu'. Model je dostupan u četiri nove boje karoserije, a opremljen je i novim 21-inčnim alu-felgama. Novi materijali, detalji i boje dostupni su i u unutrašnjosti putničke kabine.

###

Model raspolaže unaprijeđenom verzijom 6.75-litrenog V8 motora od 537 KS koja razvija 1100 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za samo 4.9 sekundi te krajnju brzinu od 305 km/h. Jedinica je opremljena tehnologijom deaktivacije cilindara te tako praktički postaje V4 i omogućuje emisiju CO2 od 342g/km, 13 posto manje u odnosu na standardnu jedinicu. Agregat je uparen s prepravljenim 8-brzinskim automatskim mjenjačem s tzv. 'S' modom za bolji odaziv motora. Vozaču je dostupan i 'Sport' način vožnje koji učvršćuje ovjes i podešava dinamiku vozila za bolju preciznost i odaziv. 

Automobil će biti izložen na ovogodišnjem auto showu u Parizu, a u prodaju bi trebao krenuti ove zime po početnoj cijeni od vrtoglavih 315.000 eura.

Pročitajte više