Bentley postaje predvodnik luksuznih ekologa

IAKO njegovim klijentima ekologija nije redovito prva na pameti, Bentley veliku dozu pozornosti daje upravo zaštiti okoline.

Naravno, zadovoljenje ekoloških aspekata ovdje ne ide nauštrb voznih osobina već ima puno „bezboljniji“ put. Prema najnovijem od strane KBA (German Motor Transport Authority) dobivenom certifikatu čak 85% dijelova modela Continental može se reciklirati. Ovdje nije naodmet reći kako 70% svih proizvedenih Bentleya još uvijek egzistira, što na cesti, što u garažama kolekcionara.

Bentley paralelno radi na optimizaciji proizvodnog procesa sa stanovišta potrošnje energije. Njihovi računi za struju, vodu i plin danas su za četvrtinu manji no prije devet godina, i to usprkos porastu proizvodnje za deset puta.

Lansiranjem modela Continental Supersports u Ženevi tvrtka je napravila još jedan značajan korak, a to je mogućnost korištenja nekonvencionalnog goriva, u ovom slučaju etanola.

Do 2012. godine svi modeli Benlteya imat će flex fuel tehnologiju, a očekuje se kako će potrošnja goriva pasti za čak 40%.

Pročitajte više