Bez odgoda u Lotusu

BRITANSKI proizvođač sportskih automobila je konačno lansirao svoj najnoviji model - Evoru, a čini se kako kašnjenja uzrokovanih krizom neće ni biti. Drugim riječima, novi Elise i Esprit stižu na vrijeme.

Iz Lotusa bi nam u skoroj budućnosti trebala stići dva, a uvjetno rečeno čak i tri noviteta pa krenimo redom. Prije svega tu je novi Elise koji bi ljubitelje sportskih automobila iz Hethela trebao razveseliti krajem 2010, odnosno početkom 2011. kada konačno i stigne na tržište.

O njemu za sada nema konkretnih informacija, osim insajderskih navoda kako će se prvenstveno raditi o daljnjoj evoluciji sadašnje generacije.

Nadalje, dugo očekivani nasljednik Esprita bi trebao stići 2012. No, upozoravaju izvori, njegov dolazak ovisi o priljevu novca, odnosno o uspjehu Evore ili o vanjskim ulaganjima. Takav je scenarij planiran i prije krize, a činjenica kako je njegov dolazak na tržište planiran za 2012, nadaju se u Lotusu znači kako sama kriza neće izravno utjecati na njega.

Ukratko o tehničkim karakteristikama možemo reći kako će se raditi o većoj izvedbi Evore sa središnje smještenim V8 motorom.

Uvjetno govoreći treći novitet je cabrio verzija nedavno predstavljene Evore. Ovaj bi model naime mogao nositi drugi naziv, a sve upućuje na to kako će radi smještanja sklopivog krova isti, pored sadašnjeg imena, izgubiti i stražnji red sjedala. Ostale značajke bi trebale ostati identične.

Pročitajte više