BMW lansirao X2 M Mesh, ali nije ono što mislite

IMA i dodatak u imenom koji ide u nekom potpuno drugom smjeru.

Ako je neki crossover trendseter, onda je to BMW X2. Bar u svijetu premiuma gdje se ne pita za cijenu, a tu jedino ovaj model i može uspjeti. Da, cijena mu nije jača strana, a pogotovo ne u nekom specijalnom izdanju. 

Novi Edition M Mesh se nudi kroz cijelu gamu motora, bilo da govorimo o izvedbi s prednjim ili xDrive pogonom. Najkraće rečeno, uključuje mnoštvo dodataka s M Sport X paketa, pa tako ima i M Sport eksterijer te Shadowline paket. 

Nama smrtnicima malo nejasno, ali koliko se može iščitati i službenog priopćenja, radi se o dodacima prvenstveno vezanim uz stil i potrebu određenog soja kupaca za snažnom personalizacijom. Crni detalji izgledaju odlično, a posebno crni finiš ispušnih cijevi. 

Spomenimo i 19-inčne kotače posebnog dizajna, odnosno opcijski broj veće u M Aerodynamic izvedbi s crnim i narančastim detaljima. 

Ista ideja i u kabini. M Sport sjedala u posebnoj boji s oznakama specijalne serije su praćeni M sport volanom, a to je itekako poželjno za korisnike ovako stilski dotjeranog automobila. 

Vratimo li se na motor, recimo kako je izbor između tri dizelaša (150-231 KS), dva benzinca (136 i 178 KS) te hibridnog xDrive25e. Najzanimljiviji xDrive 20i krije 2.0 benzinca koji uz pomoć turbine daje 178 KS. X2 s njime stiže do 100 km /h za 7,3 sekundi i postiže 224 km/h. 

Svi zainteresirani za X2 M Mesh Edition moraju računati i s većom cijenom, i to oko 5700 eura iznad izvedbe opreme Advantage.

Pročitajte više