BMW M1 se vraća kao M8!

GLASINE o povratku modela M1, odnosno o proizvodnji njegovog nasljednika kruže već nekoliko godina, još od predstavljanja konceptnog modela M1 Hommage 2008 na Concorso d'Eleganca Villa d'Este na talijanskom jezeru Como. One posljednje govore kako će BMW u konačnici ipak proizvesti supersportski automobil koji će kupcima postati dostupan 2016.

Naime, Autimobile Magazine tvrdi kako će ovaj model poslužiti kao automobil s kojim će BMW obilježiti svoj 100-ti rođendan. Produkcijska izvedba će nositi oznaku M8, dok će M1 ostati naziv "rezerviran" samo za legendarni model s kraja 70-ih i početka 80-ih godina prošlog stoljeća.

Za sada nema konkretnih podataka o tehničkim karakteristikama, no očekuje se kako će se temeljiti na modificiranoj verziji platforme od ugljičnih vlakana i aluminija koju koristi i8. Time bi BMW uštedio na razvoju, a i M8 bi bio relativno lagan automobil. Što se motorizacije tiče ne bi trebala čuditi upotreba svojevrsnog hibridnog pogonskog sklopa ukupne snage veće od 600 KS.

Pročitajte više