BMW serija 4

ŠPIJUNI su uspjeli uloviti testni prototip automobila za kojega se vjeruje kako je riječ je o novoj BMW-ovoj seriji 4. Radi se o modelu čiji se razvoj vodi pod internom kodnom oznakom F32 i koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2013/2014. kao dodatak ponudi serije 3.

Vjeruje se kako će coupe i cabrio izvedbe nove generacije serije 3 dobiti oznaku serije 4 kako bi se ove izvedbe značajnije distancirale od limuzine. BMW je isto već napravio sa serijom 5, jer je serija 6 ustvari tehnički gotovo istovjetna seriji 5. Uz različite karoserijske izvedbe i stil ovi modeli ciljaju na sasvim drugačije kupce.

Motorizacija serije 4 će biti posuđena iz serije 3, a coupe i cabrio izvedbe u M izdanju će nositi oznaku M4.

Prije dolaska serije 4 na tržištu bi se trebala pojaviti karavanska Touring izvedba te GT crossover napravljen po uzoru na seriju 5 GT, kojega će prvenstveno karakterizirati produljeni međuosovinski razmak te veća ponuda prostora. Na kraju, što se karoserijskih izvedbi tiče na tržištu bi se trebao pojaviti GranCoupe koncepcijski identičan skorašnjoj seriji 6 GranCoupe. Dakle kupeovska limuzina s četiri vrata.

Pročitajte više